A vitamin

Miért szükséges az A-vitamin?

A szervezetünknek a rodopszin előállításához van szükséges A-vitaminra. Ennek a pigmentnek a segítségével vagyunk képesek látni a sötétben. Segít nedvesen tartani a száj, az emésztőrendszer, a nemi szervek és a légzőszervrendszer nyálkahártyáit, gátolja az idegen organizmusok és mérgek bejutását a szervezetbe, meggyorsítja a felépülést a gyulladásokból és fertőzésekből; erősíti a csontokat; a szaporító szervek működését és a bőr egészségét.

Fontos szerepet játszik a szaporodásban, stimulálja az immunrendszert a bakteriális, vírusos vagy parazitafertőzések ellen. Ezért az A-vitamin segítségével a gyerekek gyorsabban gyógyulnak fel a kanyaróból, csökken a komplikációk kialakulásának esélye.

Az A-vitamin egy lehetséges antioxidáns is. Ez azt jelenti, hogy képes megkötni a szabad gyököket, melyek rendkívül rombolóan hathatnak a szervezetre. Ezek közül is a leginkább hangsúlyozott betegség a rák.

forrás: www.drinfo.hu

Vitaminok

Vitaminok listája


VitaminAmiben bőségesen található, vitamin forrásAmit táplál, segít és erősítAmi a vitamin hiányát jelzi
A vitamin (retinol) spenót, brokkoli, sárgarépa, paprika, sárgabarack, gabonacsírák, kukorica, vaj, tej, tejszín, sajt, tojássárgája, csukamáj olaj, petrezselyem, cékla, cukkini, belsőségek, máj szem, bőr, nyálkahártya, fogak, torok, tüdő, haj, köröm, mirigyek, csontnövekedés, összes testszövet, bélműködés anyagcsere zavarok, növekedés zavarok, látás zavarok, száraz bőr, fogszuvasodás
Partner oldalak | Kérdése, észrevétele van? Írjon nekünk!


vitaminok, nyomelemek