A vitamin

Az A-vitamin fokozza a védőoltások hatékonyságát

Amerikai kutatók szerint az A-vitamin javíthatja a gyermekek immunrendszerének válaszát a tetanusz elleni és a hozzá hasonló védőoltásokra.

A Pennsylvania-i Állami Egyetem kutatóinak tanulmányából kiderül, hogy a világ azon részein, ahol gyakori az A-vitamin hiány, az óvodáskorú gyermekek gyakran kapnak A-vitamin kiegészítőket a tetanusz és más kórokozók elleni vakcinák mellé.

A szakemberek patkányokon végzett kísérletek során úgy találták, hogy a fiatal patkányoknak adott A-vitamin idősebb korban segített a tetanusz ellen oltás hatékonyságának fokozásában. A kutatók hozzátették, hogy arra vonatkozóan nem végeztek vizsgálatot, hogy az A-vitamin kiegészítők azonnali hatással vannak-e az immunrendszer védőoltásokra adott válaszára, vagy pedig az A-vitamin a későbbiekben fejti ki hatását az immunrendszer reakciójára.

Mindenesetre ha a kedvező hatás a gyermekekre is igaz, akkor az újszülötteknek adott A-vitamin kiegészítők előnyösen befolyásolhatják azoknak a gyerekeknek az oltásokra adott válaszait, különösen olyan esetben, ahol a kisgyermekek A-vitamin bevitele a szoptatás befejezése után nem elégséges.

forrás: www.diabetesonline.hu

Vitaminok

Vitaminok listája


VitaminAmiben bőségesen található, vitamin forrásAmit táplál, segít és erősítAmi a vitamin hiányát jelzi
A vitamin (retinol) spenót, brokkoli, sárgarépa, paprika, sárgabarack, gabonacsírák, kukorica, vaj, tej, tejszín, sajt, tojássárgája, csukamáj olaj, petrezselyem, cékla, cukkini, belsőségek, máj szem, bőr, nyálkahártya, fogak, torok, tüdő, haj, köröm, mirigyek, csontnövekedés, összes testszövet, bélműködés anyagcsere zavarok, növekedés zavarok, látás zavarok, száraz bőr, fogszuvasodás
Partner oldalak | Kérdése, észrevétele van? Írjon nekünk!


vitaminok, nyomelemek