B3 vitamin

Az elektronok sejtekbe való elszállítását aktiváló koenzim.

Az idegrendszer, a keringési rendszer és az emésztőrendszer normális működéséhez járul hozzá. Ezenfelül még részt vesz a koleszterin termelésében is, és egyes hormonok pl. nemi hormonok képződésében. Elősegíti a méregtelenítési folyamatokat és karbantartja a bőrt.

Hatását fokozza, ha az összes többi B-vitamin, az aszkorbinsav és a foszfor is jelen van a szervezetben. Ugyanakkor hatását gátolhatják a kávé, a cukor, és az antibiotikumok.

Kapcsolódó cikkek:

Niacin vagy niacinamid

A B3-vitaminnak vitaminként két azonos aktivitású molekulája van, a nikotinsav és nikotinamid. A nikotinsavat 1867-ben vonta ki Huber dohánylevélből.
A B3-vitamin elengedhetetlen a sejtosztódásban, illetve a DNS, RNS és a fehérjék szintézisében. Kulcsfontosságú a hemoglobin (oxigént szállító fehérjék a vörösvérsejtekben) termelésében és újratermelésében. A szénhidrát, zsír és fehérje metabolizmusban nélkülözhetetlenek, a sejtek elektronszállításában is óriási szerepük van. A vitamin legnagyobb raktára a máj.
Vitaminok

Vitaminok listája


VitaminAmiben bőségesen található, vitamin forrásAmit táplál, segít és erősítAmi a vitamin hiányát jelzi
B3 vitamin élesztő, teljes kiőrlésű gabonák, zöldségek, hüvelyesek, tojás, máj, belsőségek, hal, mogyoró, lencse bőr, haj, idegek, szövetnövekedés, zsírok, fehérjék feldolgozása korpásodás, hajhullás, pattanások, pigment változások, súlyveszteség
Partner oldalak | Kérdése, észrevétele van? Írjon nekünk!


vitaminok, nyomelemekB3-vitamin - Niacin-amid (250 mg)
B3-vitamin - Niacin-amid (250 mg)
Tetszetősebb, egészséges bőrt kölcsönöz. Segít megakadályozni a migrénes fejfájást illetve mérsékli. Hozzásegít, hogy az emésztőrenszerünk egészséges legyen, ezáltal növeli a szervezet energiáját. Segít megszüntetni a fekélyes fájdalmakat és gyakran a rossz szájszagot. Segíti az idegrendszer működését, elősegíti a nyugodt alvást, javítja a hangulatot. Csökkenti a koleszterin és a triglicerid szintet.
Kiszerelés: 100 kapszula