Kálcium

Kal-Mag: gyorsan felszívódó kalcium és magnézium

A kalcium és a magnézium a nélkülözhetetlen ásványi anyagok közzé tartozik. A kalcium az emberi szervezetben legnagyobb mennyiségben megtalálható ásványi anyag, hiszen a csontok tömegéből 0,75-1,2 kg tiszta kalcium. A kalcium mintegy 99%-a található a csontokban. Magnéziumból pedig körülbelül 20-30 gramm található az emberi szervezetben, amely egyenletesen oszlik meg a csontok és a sejtek belső tere között. Ez a két anyag jó néhány alapvető életfolyamathoz nélkülözhetetlen. Amennyiben ezek hiányoznak, a szervezetben működési zavarok keletkeznek. Ilyenek lehetnek például az idegesség, feszültség, nyugtalanság, alvási zavarok, emésztési zavarok. Előfordul ezeken túl izomláz, izomgörcsök, fejfájás, izom és ízületi fájdalmak is. Kalcium hiányában az allergiák és az asztma (fulladással járó, allergiás alapú légzési probléma) hevesebb, erőteljesebb módon nyilvánulnak meg.

A magnézium fontos szerepet játszik abban a folyamatban, amellyel a vércukor energiává alakul. Hozzásegít, hogy a szív és a keringési rendszer egészségesen működjön, és védelmet nyújt a szívroham ellen.A két ásványi anyag külön-külön is sokféle jótékony hatással rendelkezik, de a legtöbb hasznot együttes fogyasztásukkal lehet elérni. A kalcium önmagában is nélkülözhetetlen egy fiatal, növekvő szervezet számára a csontok és a fogazat ép fejlődéséhez. A Kal-Mag nem más, mint egy olyan készítmény, amely a kalciumot és a magnéziumot megfelelő arányban, ráadásul gyorsan és könnyen felszívódó formában tartalmazza. E két anyag egymás hatását kiegészíti és erősíti. Külön-külön sokkal gyengébb hatást váltanak ki. Mindenki számára javasolt, de kifejezetten nélkülözhetetlen azoknak, akik kemény fizikai munkát végeznek, sportolnak, vagy intenzív szellemi terhelésnek vannak kitéve.

forrás: www.delibo.hu

Vitaminok

Vitaminok listája


VitaminAmiben bőségesen található, vitamin forrásAmit táplál, segít és erősítAmi a vitamin hiányát jelzi


Ásványi anyagok, nyomelemek

Ásványi anyagok, nyomelemekAmiben bőségesen találhatóAmit táplál, segít és erősítAmi a hiányát jelzi
Kálcium szójabab, tejtermékek, tojás, hal, teljes kiőrlésű gabonák, magok, diófélék, zöldfőzelékek, káposzták, spenót, brokkoli csontfelépítés, fogak, véralvadás, idegek, izmok, szív csontritulás, puha csontok, fogszuvasodás, bőrproblémák allergia, gyulladások, stresszérzékenység, ödéma


Partner oldalak | Kérdése, észrevétele van? Írjon nekünk!


vitaminok, nyomelemek