Magnézium tabletta

Az emberi szervezetben körülbelül 20-30 gramm magnézium található, amely egyenletesen oszlik meg a csontok és a sejtek belső tere között. A magnéziummal gyakran találkozhatunk úgy is, mint az idegrendszer védő hatású ásványi anyagával. Ez valójában találó is, hiszen nagy szerepe van az idegrendszer működésében, bár ezen kívül sok folyamatban működik még közre.

Mihez szükséges a Magnézium?

  • Idegek és izmok működése
  • Fehérje-, zsír-, szénhidrát anyagcsere
  • Szív- és érrendszer működése
  • Csontok felépítése

Mennyi Magnézium szükséges?
A magnézium szükséges bevitelét - az anyagcserében játszott jelentős szerepe miatt - szokás megadni a felvett energiamennyiség függvényében is. E szerint minden elfogyasztott 1000 kJoule energia után 25-30 mg magnéziumot kellene elfogyasztani.

Magnézium tabletta segítségével pótolható a magnézium a szervezetben?
Igen.

Mit tartalmaz a Magne B6 magnézium tabletta?
A készítmény hatóanyaga: a magnézium (470 mg magnézium-laktát-dihidrát formájában, ami 48 mg elemi magnéziumnak felel meg) és a B6-vitamin (5 mg piridoxin-hidroklorid formájában) forrás: magne b6
Egyéb összetevő: Mag: szacharóz, nehéz kaolin, arabmézga, karbomerek, talkum, magnézium-sztearát
Bevonat: arabmézga, szacharóz, titán-dioxid (E 171), talkum, karnauba pálmaviasz.

Szerves Magnézium+B6-vitamin (BioCo) Magnézium tabletta (Naturland) Calcium-Zinc-Magnesium (BiotechUSA)
A készítmény kizárlólag szerves kötésű magnéziumot tartalmaz, mely jó hasznosulással rendelkezik.
A magnézium szükséges az idegrendszer kiegyensúlyozott működéséhez, a normális izomműködéshez, a szív egészségének megőrzéséhez és megfelelő működésének fenntartásához.
Összetevők: magnézium-citrát; tömegnövelő szer (mikrokristályos cellulóz); csomósodást gátlók (talkum, magnézium-sztearát); piridoxin-hidroklorid.
Alkalmazási javaslat: Naponta 1-3 magnézium tabletta bő folyadékkal lenyelve.
A termék nem tartalmaz állati eredetű összetevőt, ezért vegetáriánusok is fogyaszthatják.
Nettó tömeg: 43,8 g / 60 db tabletta
Optimális izomműködés és energiatermelés. Étrend-kiegészítő termék
Cukorbetegek is fogyaszthatják! Laktózmentes!
Nettó tömeg: 47,7 g (60x795 mg tabletta)
A magnézium szerepet játszik a fehérjék, szénhidrátok és zsírok zavartalan anyagcseréjében, az izom-, ideg- és keringési rendszer optimális működésében. Nélkülözhetetlen a szervezet energiatermelési folyamataiban. Segíti az egészséges csontozat és fogazat fenntartását. A magnézium hozzájárulhat a várandós anyák és a magzat megnövekedett magnézium igényének kielégítésére, ezáltal elősegítheti a terhesség és a szülés normális lefolyását.
Összetevők (1 magnézium tabletta): magnézium-citrát (500 mg), burgonyakeményítő, búzakeményítő*, kukoricakeményítő, povidonum, hordozók (talkum, magnézium-sztearát).
*Glutént tartalmaz.
A készítmény nem tartalmaz mesterséges színezéket és aromát, valamint laktózt.
Adagolás: naponta 3x2 magnézium tabletta folyadékkal lenyelve.
Ha a csontok egészségének megőrzéséről van szó, a kalcium önmagában nem megoldás.
Egyedülálló formulánk az adagonkénti 1000 mg kalciumon felül olyan egyéb faktorokat is tartalmaz, mint a bór, réz, magnézium és cink.
Rendkívül hatékonyan szívódik fel a szervezetben.
Felhasználási javaslat: Táplálék-kiegészítőként napi 3 magnézium tabletta fogyasztása javasolt.
60 db Magnézium tabletta 60 db Magnézium tabletta 100 db Magnéziumot is tartalmazó tabletta
Kal-Mag (Delibo) Bio-Magnézium (Pharma Nord) Magnézium 400mg (Swanson)
Legjobb hatást C-vitaminnal együtt szedve érhetünk el.
A kalcium a szervezetben legnagyobb százalékban található ásványi anyag, a csontok fő alkotó eleme. Elengedhetetlen az izmok hatékony működéséhez.
A gyakori hát- és derékfájás gyakran az elégtelen kalciumfogyasztással függ össze.
Nőknél a menopauza idején fokozott mennyiség szükséges, mivel gyakran felborul a szervezet kalcium-egyensúlya.
Nélkülözhetetlen a véralvadáshoz, hiányában az alvadást segítő enzimek nem képesek kifejteni hatásukat.

A magnézium elsődleges szerepet tölt be a fehérjeszintézisben és a szervezet energiatermelő folyamataiban résztvevő enzimek működésében.
Magnézium-ionok szükségesek az izmok működéséhez, különösen a szívizomzat igényel nagyobb mennyiséget.
A magnézium befolyásolja a kalcium és foszfor anyagcserét, így szerepet játszik a csontok és a fogak épségének megőrzésében.
Segít leküzdeni a depressziót, megakadályozni a kalcium lerakódását, kalciumot tartalmazó vese- és epekövek keletkezését.
A túlzott diéta magnéziumhiányhoz vezet. Magnézium szükséges az optimális testsúly megtartásához is, mivel a magnézium aktív szerepet játszik az anyagcserében.
Rizikófaktorok, melyek által magnéziumhiány alakul ki:
kiegyensúlyozatlan táplálkozás
túlzott alkoholfogyasztás
cukorbetegség
idős életkor
vesebetegség
terhesség
krónikus hasmenés
felgyorsult anyagcsere
fogyókúra
vízhajtók alkalmazása
emésztési problémák, felszívódási zavar
más gyógyszerek alkalmazása

Tények a magnéziumról
A Bio-Magnézium olyan étrend-kiegészítő termék, amely 200 mg magnéziumot tartalmazó magnézium tabletta. Egy magnézium tabletta megfelel az ajánlott napi bevitel 67%-ának. Étrend-kiegészítőként a jól kiegyensúlyozott diéta mellett a Bio-Magnézium fedezi a szervezet által megkívánt magnézium mennyiséget. Koszorúérbetegségben szenvedőknek, illetve szívinfarktuson átesetteknek különösen fontos a napi magnéziumpótlásról gondoskodni.
Az antistressz-ásványként is ismert magnézium főleg a nők, gyerekek, terhesek és idősek szervezetéből hiányzik, pedig pont számukra fontos, hogy elegendő mennyiségben rendelkezésre álljon. A magnézium minden ember számára életfontosságú ásványi anyag. Fontosságát jelzi, hogy a kálium mellett ez az elem is megtalálható testünk összes sejtjében, szerepet játszik szervezetünk anyagcseréjének minden folyamatában, nélkülözhetetlen több száz enzim működéséhez éppúgy, mint a különböző nukleinsavak, proteinek és lipidek szintéziséhez.

Magnézium-ionok szükségesek az izmok működéséhez, különösen a szívizomzat igényel nagyobb mennyiséget. A magnézium befolyásolja a kálcium és foszfor anyagcserét, így szerepet játszik a csontok és a fogak épségének megőrzésében.

Szükséges a csontok és fogak normál szerkezetének fenntartásához - részt vesz a fehérjeszintézisben - szerepet játszik az idegrendszer kiegyensúlyozott működésében - szükséges a normál izomműködéshez - nélkülözhetetlen a szív egészségének megőrzéséhez - a megfelelő magnézium ellátottság hozzájárulhat a normál vérnyomás megtartásához.

Mivel a magnézium mással nem helyettesíthető és szervezetünk sem tudja előállitani, ezért figyelmet kell fordítanunk a megfelelő mennyiségű ásványi anyag bevitelére.
Adagolás: Napi 2 magnézium tabletta (kapszula)
100 db Magnéziumot is tartalmazó tabletta 30 db Magnézium tabletta 250 db Magnézium kapszula

Vitaminok

Vitaminok listája


VitaminAmiben bőségesen található, vitamin forrásAmit táplál, segít és erősítAmi a vitamin hiányát jelzi
Partner oldalak | Kérdése, észrevétele van? Írjon nekünk!


vitaminok, nyomelemek