vitaminok, nyomelemek

Vitaminok, Vitamin hiány

Ásványi anyagok, nyomelemek

homoktövis

homoktövis

Homoktövis - anyagcsere fokozó, zsírbontó

A homoktövis termését tibeti gyógyítók már több mint ezer éve alkalmazzák. A népgyógyászati tapasztalat és a publikációk alapján ismert gyógyhatásai: az immunrendszer védelme és erősítése, zsíroldó hatás, fokozza az anyagcserét, így segít az optimális testsúly megtartásában, de kedvezően hat a gyomor- és nyombélfekélyekre is, védi a májat.

100 g friss homoktövis kb. 450 mg C-vitamint tartalmaz, mintegy tízszeresét a narancsénak. Ezzel a magas C-vitamin-tartalommal a homoktövis ideális "téli gyógyszer" a meghüléses betegségek megelőzésére. Értékét növelik a benne lévő béta-karotin, az E- és F-vitaminok.

Az újabb kutatások a vízben oldódó sárga flavonidokat, az értékes növényi olajokat és zsírokat, valamint a magas kálcium, magnézium és cinktartalom kedvező élettani hatását emelik ki.

Kozmetikai hatásai is ismertek: gátolja a hajhullást, és lassítja a ráncok kialakulását, erősíti a kötőszövetet, ezáltal csökkenti a narancsbőr kialakulását, pozítivan befolyásolja a pigmentációs folyamatokat, konzerválja a barnaságot.forrás: www.delibo.eu

Vitaminok

Vitaminok listája


VitaminAmiben bőségesen található, vitamin forrásAmit táplál, segít és erősítAmi a vitamin hiányát jelzi
C vitamin (aszkorbinsav) burgonya, paprika, káposzták, citrusfélék, bogyós gyümölcsök, cseresznye, paradicsom, saláta, csipkebogyó, petrezselyem, torma, áfonya, sóska, feketeribizli, póréhagyma, cékla, gesztenye, homoktövis, vajbab betegségek elleni védelem, idegvédelem, stresszhez való alkalmazkodás, kollagén termelés, enzimfolyamatok, véralvadás, izomok, kötőszövetek immungyengeség, izületi fájdalmak, fáradtság, foginyvérzés, skorbut