Víz

Ne hagyd szomjazni a tested! A szomjazást a szervezetünk rendkívül rosszul tűri. Nem szabad megvárnunk, hogy a táblázatban feltüntetett vészreakciók figyelmeztessenek, hogy ideje innunk. Amikor nagy mennyiségű vizet veszít a szervezet, a vérben megnő a koncentráció. Ezt észlelik az erre alkalmas receptorok, amire a szomjúság érzése lesz a válasz, vagyis érezzük már, hogy ideje lenni kortyolni valamit. Ha ekkor sem iszunk kiszárad a szánk, kevesebbet izzadunk, vizeletünk sötétebbé, bőrünk rugalmatlanabbá válik.

A megfelelő mennyiségű víz fogyasztása segíti a vesék működését. Ha a vese nem kap elegendő folyadékot a méregtelenítéshez, a májat hívja segítségül. Ez azonban annyira megterheli a máj működését, hogy megakadályozza annak fő feladata elvégzésében, abban hogy a zsírt energiává alakítsa át. Értelem szerűen minél több zsír raktározódik a testben annál jobban gyarapodik a testsúly.

Egy átlagos embernek napi 2-3 liter folyadékra van szüksége, léböjtkúra, vagy folyadéknap esetén 3-4 liter az ajánlott mennyiség ásványvíz, forrásvíz, frissen facsart zöldséglevek, gyümölcslevek, tisztító hatású teák formájában. Ezzel megkönnyíti a vesék méreganyag kiválasztását, gyorsabban tisztul a szervezet.

Vitaminok

Vitaminok listája


VitaminAmiben bőségesen található, vitamin forrásAmit táplál, segít és erősítAmi a vitamin hiányát jelzi


Ásványi anyagok, nyomelemek

Ásványi anyagok, nyomelemekAmiben bőségesen találhatóAmit táplál, segít és erősítAmi a hiányát jelzi
Víz minden folyadék, ásványvizek valamennyi életfunkciót üzemelteti, diéta és emésztés segítő kiszáradás, fáradtság, fejfájás, levertség, kellemetlen lehellet, étvágytalanság, csökkent koncentrációs képesseg, szédülés